diumenge, 30 d’octubre del 2011

Nota de premsa de la Plataforma després de la #manifestació


Nota de Premsa de la Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre.

Manifestació 30 d’octubre de 2011


Avui, dia 30 d’octubre de 2012, s’ha efectuat la manifestació convocada per la Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre amb el lema “Per una sanitat pública i digna a les Terres de l’Ebre”

Inicialment els manifestats s’han concentrat a la plaça del CAP del Temple i a les 12:10 s’ha donat sortida a la manifestació que ha transcorregut per l’avinguda de la Generalitat sense incidències fins a la Plaça de Barcelona (13:10) lloc en el que s’havia de  donar lectura al Manifest de la Plataforma però degut a l’aforament massiu d’ebrencs i ebrenques aquest es llegeix a l’avinguda Generalitat a la alçada del mercat. El manifest (Annex 1) l’ha llegit Arturo Gaya Iglesias, “Quico el Célio”. L’acte s’ha donat per finalitzat a les 13:30 hores

A la manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema “Per una sanitat pública i digna a les Terres de l’Ebre”, i que ha comptat amb la participació d’uns 3200 ebrencs i ebrenques, s’han vist pancartes amb els lemes: “No ens toqueu la sanitat. +retallades + morts”, “- càrrecs, MAS dimissió”, “Boi dimissió”, “La salut no és un dret? Els càrrecs vitalicis sí. Ja n’hi ha prou”, “Sancho, Gómez dimissió”, “Els de baix anem a pels de dalt”, “Defensem la sanitat pública i de qualitat”, “La sanitat no és un negoci”, “Rei Arturo no treguis lo seguro”, “No és una crisi és una estafa”, “Afonant les Terres de l’Ebre”, “Volem Sanitat Pública”, “Prou retallades”, “Prou de jugar amb la vida de les persones”
Les consignes que s’han sentit a la manifestació han estat: “Terres de l’Ebre, units per la salut”, “La Sanitat no es toca”, “La Salut no és un negoci”, “menys recursos menys sanitat”, “manos arriba esto es un atraco”.
S’ha confirmat la participació d’usuaris dels següents municipis Tortosa, Jesús, Roquetes, Paüls, Santa Bárbara, L’Aldea, Aldover, Tivenys, Sant Carles de la Ràpita, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Pinell de Brai, Xerta, Alcanar, Ulldecona, etc., fins i tot usuaris de la sanitat que estaven fent turisme de cap de setmana al territori.

La valoració efectuada per la Plataforma ha estat d’excel·lent, en especial pel bon ambient, el caràcter cívic de la manifestació i el suport rebut per la ciutadania de les Terres de l’Ebre. Sisco Sogues, president de la Plataforma ha manifestat: “Els usuaris han expressat democràticament la seva reivindicació davant les retallades en salut, ara cal una resposta urgent per part de l’Administració catalana a les Terres de l’Ebre perquè es retorni a la situació que teníem fa 1 any i, a partir d’aquí, treballar en la millora de la Salut a les Terres de l’Ebre”, i ha afegit “és necessari establir de forma urgent una taula de diàleg entre l’administració sanitària i els usuaris que permeti, mitjançant el consens, la participació dels usuaris en la presa de decisions que afecten la salut, i el retorn a la normalitat; no es poden prendre mesures tan importants sense el consens necessari”. Finalment, cal transmetre l’agraïment a tots els participants, al dispositiu de seguretat de protecció civil, mossos d’esquadra, policia local i als membres de la Plataforma que han treballat activament per al normal desenvolupament de la manifestació, i també a tots aquells que, amb voluntat d’assistir, per motius diversos no han pogut ser-hi, “Moltes gràcies a tots, ara calen respostes de l’administració”

Per a més informació:
Manel R. Chanovas Borràs, chanovas@academia.cat , tel.: 627481427
www.ebresalut.org 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada